Nieuwsbrief mei 2022

Nieuwsbrief Mei 2022.

ONZE DAGTOCHT ZAL GEHOUDEN WORDEN OP WOENSDAG 29 JUNI 2022.

DE ABDIJ VAN VAL DIEU EN PROEVERIJ IN BROUWERIJ

Val-Dieu is een eeuwenoude cisterciënzer Abdij in de Belgische provincie Luik. Het fraaie heiligdom

ligt in het land van Herve, niet ver van de Nederlands – Duitse grens in het plaatsje Aubel. In het Nederlands wordt het complex “de Abdij van Gods-dal” genoemd. De Abdij werd gesticht in 1216 en het is de enigste Abdij die de Franse revolutie overleefde. In 2002 verlieten de laatste monniken Val-Dieu, sindsdien wordt het complex gerund door Christelijk leken die geïnspireerd worden door de traditie van de cisterciënzers en de regels van Benedictus. De Abdij heeft een prachtig natuurlijk park dat een bezoek de moeite waard is. Sinds 1997 is er ook een bierbrouwerij gevestigd en wordt er tevens kaas gemaakt. Het Val-Dieu bier draagt het officiële Abdijbier label, maar is geen Trappistenbier. Het bier is gebaseerd op een oud recept van plaatselijke monniken en wordt ambachtelijk bereid. Onder leiding van een gids krijgt u een rondleiding door de brouwerij en natuurlijk het proeven van het Abdijbier ontbreekt ook niet.

Vanuit Ulicoten, de bus staat vanaf 8.25 uur klaar, rijden we naar Thorn voor een heerlijk kopje koffie met vlaai, via een toeristische route rijden we naar Vaals waar een heerlijke lunch voor u klaarstaat. Met een ervaren gids rijden we na de lunch naar de Abdij/Brouwerij van Val-Dieu en sluiten deze dagtocht af met een heerlijk diner in Vaals.

Dagtocht is inclusief 2 x koffie met vlaai, lunch, bezoek aan Abdij/brouwerij o.l.v. een gids, proeverij, diner en vervoer per luxe touringcar.                             Exclusief: consumpties.

SPECIALE PRIJS VOOR DEZE REIS: 60,00 EURO

U kunt zich vanaf nu tot woensdag 22 juni opgeven. Opgeven wil zeggen dat U 60,00 euro per persoon dient over te maken op bankrekening NL04RABO0152 3045 33 ten name van KBO afd.Ulicoten. Annuleren kan tot zondag 26 juni 2022 bij Ben van den Ackerveken, tel. 06-20693494 of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., voor nadere informatie over deze dagtocht kunt U bij onderstaande personen terecht.

Het reiscomité van de KBO Ulicoten: Maaike Peeters, Luc de Theije en Ben van den Ackerveken